felso

Vidám Vikár

Fedezzük fel együtt a muzsika csodálatos világát
Penta Tóni és Szinkópé vezetésével!

VIDÁM VIKÁR címmel, új programsorozattal rukkol elő a Vikár Sándor Zeneiskola, mely a város zeneszerető családjait szólítja meg.

Interaktív játékos foglalkozásunk kétféle programot kínál:
Barangolás a népmesék világában-zenés interaktív mesejáték
Gyermekvilágzene-megzenésített versek, klasszikus zeneművek, autentikus népzene
és népzenei feldolgozások az egész család számára.

Barangolás a népmesék világában

Népmese játszóházunkban, a mese ösvényén haladva közösen gördíthetjük előre  az eseményeket, mely során megismerkedhetsz hangszerekkel, s te is muzsikussá válhatsz:  kipróbálhatod, megszólaltathatod a citerát, kobzát, mandolint, buzukit, harmónikát, cimbalmot,  zongorát és a vonós hangszereket. Ritmushangszerek gazdag kínálata áll rendelkezésünkre a közös zenei játékokhoz.  A mesés-zenés tevékenységet követően a mesék hőseit kézműves foglalkozás során is megörökítjük.

Gyermekvilágzene

A Vikár Sándor Zeneiskola hangversenyterme előtti területen egy kis játékos hangversenyetikett-játékkal kezdjük programunkat. Ezt követően, a koncertünkre immár a hangversenyterembe érkezünk, ahol  testünk- lelkünk ünnepi pompában tündökölve gazdag hangzásvilággal találkozik: zenei csemegéink az ismert klasszikus dallamok, gyermekdalok világából merítenek, s emellett  saját szerzemények is felcsendülnek a klasszikus és kortárs gyermekirodalomból szemezgetve.

A program természetes, akusztikus hangalapanyagból készül, nem tartalmaz E 250 adalékot és más zörejeket. Ellenben fellelhetők benne  KZ333 alkotóelemek (Kodály Zoltán 333 olvasógyakorlat)  Penta Tóni (Olajos Gábor) és Szinkópé (Hajdú Ágota) vezetésével az egész család számára kellemes kikapcsolódást, hasznos új ismereteket nyújt programunk, mely 100%-ban  bio-ritmikus és bio -muzikális készítmény.

Részvételi díj: 500Ft/ Fő, mellyel iskolánk alapítványán keresztül, tehetséges tanulóinkat támogatja.

 

 

Vidám Vikár fotók

2012. szeptember 28. Kossuth tér.

2012. szeptember 29. Nagyterem

2012. október 12. a Piccoliban

2012. október 13.

2013. június 1.

 

2013. október 19. Piccoli

2013. november 22. Piccoli

2013. november 23. Piccoli

2013. december 6. Piccoli

2013. december 7. Piccoli

2014. január 31.

2014. február 1. Piccoli

2014. március 28. Piccoli

2014. március 29. Piccoli