felso

Intézményünk elismerései

2002 – A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége a Magyar Művészetoktatásért díjat adományozta intézményünknek.

2004 – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közoktatási Közalapítvány az Oktatás – Nevelés Eredményességéért kitüntetést adományozta intézményünknek.

2007 – Kiváló Alapfokú Művészetoktatási Intézmény elismerés az Oktatási Minisztérium alapfokú művészetoktatási intézmények Szakmai Minősítő Testületétől.

2009 – A 70 éves jubileum alkalmából az iskola átvette az Oktatási Minisztérium kitüntető oklevelét és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége elismerő oklevelét sokirányú, eredményes munkájáért.

2011 – Akkreditált Tehetségpont cím a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által.

2011 – Előminősített Referencia intézmény cím az Észak-alföldi Regionális Hálózatkoordinációs Központ által.

2014 – Akkreditált Tehetségpont cím a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által.

2018 – Felvételre került a Nyíregyházi Települési Értéktárba Benczi Gyula, a híres nyíregyházi cigányprímás zeneművészeti tevékenysége (az érték gondozója Tamás Attila intézményvezető)

2018 – Magyar Alapfokú Művészetpedagógiai Értéktár cím a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma adományozása által.

2018 – Kiváló Tehetségsegítő Partnerszervezet elismerés a TÉT- Regionális Tehetségsegítő Tanács által.

2019 – Akkreditált Kiváló Tehetségpont cím a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által.

2019 – Az intézmény fennállásának 80 éves jubileuma alkalmából elismerő oklevél Tehetségpont partnerünktől a Jókai Mór Református Általános Iskolától és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségétől.

2022 – Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak és tanulóinak kimagasló kultúraközvetítő zeneművészeti tevékenysége, mint nemzeti értékünk felvételre került a Nyíregyházi Települési Értéktárba.

2023 – Ökoiskola cím használata 2023. szeptember 1-től 2026. augusztus 31-ig a Belügyminisztérium által.