felso

Zenei megformálás, játéktechnika fagotton

Zenei megformálás, játéktechnika fagotton

Előadó: Tóth JózsefIMG_4479a

Tóth József tanár úr  különböző szinten álló, és képességű fagottos tanulóknak tartott módszertani órát. A nagyterem klímája nagy segítség volt a hőségben, így nemcsak a kollegák, de a gyermekek figyelme sem lankadt el.

Tanár úr valamennyi diákkal pillanatok alatt egy hullámhosszra tudott kerülni. Mivel már évek óta szakmai iránymutatással segíti a tanszak munkáját, azok a gyerekek, akik már ismerték nagyon várták a találkozást. Tették mindezt annak ellenére, hogy nekik már nyári szünet volt.

IMG_4486aA nyílt odafigyelés, érthető, intenzív mégis élvezetes műhelymunka, és a magas szintű tanári bemutatás, nemcsak a fagottosoknak, de az énekes kollégáknak is sokat adott. A gyerekek annak ellenére, hogy sok pedagógus hallgatta és nézte őket, pillanatok alatt feloldódtak. A műhelymunka alapelemei: hangképzés, hangindítás, intonáció, hangszertartás, hanghosszúság, szemléletesen kerültek fejlesztésre. A zenei inspirációk, a karakterek megérzésének segítésére számos technikai jellegű gyakorlat volt tanár úr tarsolyában.

IMG_4482a

 

Az óra rövid- közép- és hosszútávon is olyan inspirációt adott, amely meghatározza a gyermekek fejlesztési irányának fókuszát, dimenzióit.