felso

ÚTON A ZENE

A Kocsis Zoltán vezette Nemzeti Filharmonikusok Magyarország egyik legjelentősebb zenei együtteseként azt a célt tűzte ki, hogy minél szélesebb rétegben, élő koncerteken keresztül országszerte megismerteti a klasszikus zenével, annak testet-lelket átható erejével a felnövekvő nemzedékeket, és ezzel igényt ébreszt a színvonalas zenehallgatásra, koncertlátogatásra. Ezért pályázatot írtak ki az országban működő összes művészeti iskola részére a Nemzeti Filharmonikusok Zenekar művészeinek tolmácsolásában elhangzó színvonalas ismeretterjesztő kamarakoncertekre.
Az Úton a zene kamarakoncertek lényege, hogy a zenei és pedagógiai szempontok alapján gondosan összeállított egy órás műsor során élményszerűen, a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve mutassák be a művészek a hangszereket és a klasszikus zene sajátosságait.
A koncert után a művészeti iskolák tehetséges gyerekeivel folytatott „kis-mesterkurzusok” anyagát a vendéglátó iskolák tanáraival egyeztetve dolgozzák ki, ily módon személyesen is érdekeltekké téve őket. Ennek különösen nagy jelentősége van a hosszú távú együttműködések kialakításában, ahol a tanárok is hasznos impulzusokat kaphatnak.

A Nemzeti Filharmonikusok utazó kamarakoncertje sikeres pályázatunk eredményeképpen 2016. április 26-án, kedden 16.30 órakor kerül megrendezésre intézményük hangversenytermében.

A hangverseny műsora: Úton a zene- műsor 2016. 04. 26. Nyíregháza

kocsis-zoltan

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?