felso

Gincsai Beáta és Horváth Péter koncertezik az iskolánkban

„Hungarikum koncert” címmel Gincsai Beáta és Horváth Péter ad koncertet 2015. február 26-án, 18-órától a Vikár Sándor Zeneiskola hangversenytermében.

Gincsai Beáta- zongoratanár, korrepetitor
Nyíregyházán született. 6 évesen, még óvodás korában kezdett el zongorázni a Nyíregyházi Zeneiskolában. Tanára Krokovay Gizella volt. A Kodály Zoltán Általános Iskolában végezett, ahol tagja és zongorakísérője volt a Szabó Dénes vezette világhírű Cantemus Kórusnak. Ezután a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolába járt szolfézs-zongora szakra. Tanára Csoba Tünde volt. 2005-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének-zenetanár, karvezetés szakára, ahol egy évet sikeresen elvégezett, majd 2006-ban felvették zongora szakra is. 2011-ben diplomázott a Zeneakadémián Jandó Jenő és Gulyás István tanítványaként. Számos versenyen vett részt, legutóbb a Szegedi Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen különdíjat kapott a Bartók és Liszt művek tolmácsolásáért. Rendszeresen koncertezik itthon és külföldön egyaránt. 2010 novemberétől a Vecsési Zeneiskola zongoratanára.

Horváth Péter – klarinét-, szaxofon-, furulyatanár
1984-ben született Balassagyarmaton. A helyi Rózsavölgyi Márk Zeneiskolában kezdte el tanulmányait, amit sikeres felvételi után a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatott Devich Gábor tanítványaként. 2000-ben a Szakközépiskola által a Millenium tiszteletére rendezett házi versenyen I. helyezést ért el. Még ebben az évben a Hungaroton versenyén különdíjas lett, így szerepelhetett az általuk kiadott CD-n is. 2001-ben a VIII. Országos Richter János klarinétversenyen III., 2003-ban a IX. Országos klarinétversenyen I. helyezést ért el, és két különdíjat is kapott. Ezután sikeresen felvételizett a Liszt Ferenc Zeneakadémiára, ahol Kovács Béla volt a tanára. 2008-ban szerezte meg diplomáját. Rendszeres közreműködője a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Budapesti Fesztiválzenekar produkcióinak. 2008 decemberétől a Vecsési Zeneiskola klarinét-, furulya-, szaxofon tanára.
Horváth Péter Fischer Annie ösztöndíjas, így a Balassi Intézet által szervezett koncert utakon mutatkozik be szólistaként, ahol felesége Gincsai Beáta a zongorakísérője.
2014. október – India, Srí Lanka
2015. február – Varsó
2015. április – Moszkvában és Chilében várják őket.

Hungarikum

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?