felso

GRATULÁLUNK TÓTH LEVENTE ÜTŐHANGSZERES TANÁRUNK SIKEREIHEZ, EREDMÉNYEIHEZ!

Tóth Levente a TanBorEn Trió tagja. Az együttes a III. Wiener Danubia Talents kamarazene kategóriájának első helyezettje, és a szlovén Glasbena čipka iz Idrije nemzetközi zenei verseny kamarazene kategóriájának szintén első helyezettje lett. Mindkét versenyt a járvány miatt online formában rendezték meg.
A 2021. április 8-10. között megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencián – mely az ország egyetemei közötti legrangosabb tudományos verseny – a Művészet és Művészettudományi szekcióban, zenei hangszeres előadás kategóriában Tóth Levente 3. helyezést ért el. Dolgozatának címe és témája „Az ütőhangszeres ragtime fejlődése George Hamilton Green Log Cabin Blues című művének alapján” elnevezést viseli.

Nemrég ért véget az európai szinten egyik legrangosabb nemzetközi marimba verseny, mely még 2020 novemberében kezdődött el online formában, Bambergben, Németországban.
A verseny 3 fordulóból állt, az egyes körökbe a szakmai kiválóságokból álló zsűri juttatta tovább a versenyzőket. Tóth Levente a döntőig jutott, ahol hazánkat egyedüliként képviselve a versenyen sikerült elérnie a 6. helyet.
Levente a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar hallgatója, ahol tanárai: Szalai Tamás és Szabó István.

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?