felso

Lipcsei Hajnalka sikerei

Az iskolánk tanulójával készült riportot szeretnénk megosztani az érdeklődőkkel.

Eredeti cikk a nyiregyhaza.hu oldalon.

Hajnalka a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola népzene tanszakos növendéke.
Citerázni tanul Hajdú Ágota tanárnőnél. Diákunknál hamar kikristályosodott a gondolat, hogy népzene tanár szeretne lenni.

A lány ismert lehet a nyíregyháziak körében, többször láthattuk már őt a helyi televíziókban, legutóbb pedig a Duna Televízió Fölszállott a Páva című műsorában, a tatabányai területi válogatóban tűnt fel. Bemutatkozó filmjében Nyíregyházát képviselve beszélt magáról és citerázott.

Hajnalka a felnőtt mezőnyben muzsikált. Főtárgytanára elmondta, produkciója után Novák Péter dicsérő szavaival alig engedte le a színpadról. Miközben Hajni játszott, a műsorvezető többször felpattant a színfalak mögött, a függönyhöz szaladt és onnan hallgatta, nem győzött betelni az előadással. Növendékünk, Kovács László hangszerkészítőtől származó remek citerán játszott, ami szép, telt hangzású hangszer. Ezen a hangszeren zenélt tavaly a gyerekpávában Tölgyfa Gábor is.

Ezt a profi hangtechnika még különlegesebbé varázsolta. Hajni különleges akusztikai élményben részesítette a hallgatóságot. Az élő adásba sajnos nem jutott be, de ismét sikerült országosan is megmutatni, milyen tehetségesek a nyíregyházi diákok! Hajnalkára nagyon büszke tanára, Hajdú Ágota is, aki nagyon tehetségesnek, kreatívnak, újat alkotni akarónak mutatta be növendékét.

Hajnalka szépen játszik más hangszeren és énekhangja is kiváló. Iskolájában, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban is büszkék lehetnek rá tanárai, hiszen a haladó német tagozaton is szép eredményekkel büszkélkedhet.

Hajni egyéb eredményei:

A 2016/17-es, elmúlt tanévben Hajnalka a Vass Lajos Népzenei Versenyen kiemelkedő eredményt ért el. Megkapta a megmérettetés nagydíját! Azóta számos versenyen képviselte iskolánkat, valamint Nyíregyházát, tudását, tehetségét megismerhette az ország is.

Növendékünk indult a Nyíregyházi Egyetem középiskolásoknak rendezett zenei versenyén is, ott harmadik lett. Azon az országos versenyen, amit háromévente szerveznek művészeti iskolák részére, 2017 márciusában a döntőbe jutott és elnyerte a „legstílusosabb előadásmódért” járó különdíjat. 2017 májusában az Országos Tuka Zsigmond versenyen 2. helyezést ért el, a Cívis Népzenei Versenyen gyémánt fokozatú minősítést kapott, és a verseny különdíjasa lett. Így jutalomként jutott el a Szeredás népzenei táborba.

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?