felso

FEBRUÁRI, MÁRCIUSI SIKEREK

Országos könnyűzenei versenyt hirdetett meg Premier Művészeti – Jövő Muzsikusai Verseny címmel a szegedi Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, amelynek döntője 2023. március 4-én került megrendezésre.

A versenyt két kategóriában hirdették meg: szólóének és szólógitár pop-rock-jazz.

Az élő döntőt online válogató előzte meg, amelyről intézményünk három énekese jutott tovább az országos megmérettetésre. A szólóének pop-rock-jazz kategória első korcsoportjában (14-20 éves korig) 21 döntős versenyzett tanulóinkkal együtt.

Eredményeik:

Puskás Jázmin kimagaslóan szerepelt, felkészítő tanára Fekete Katalin

Juhász Flóra III. helyezést ért el, felkészítő tanára Potornainé Telenkó Tünde

Sipos Anna II. helyezést ért el, felkészítő tanára Kazár Ticiána

 

 

2023. március 8-án rendezték meg a XIII. Országos Kodály Zoltán Szolfézs- és Népdaléneklési Verseny területi válogatóit.

A debreceni területi válogatón képviselte intézményünket két tanulónk, akik pontszámaik alapján továbbjutottak az országos döntőbe:

Fehér Korinna II. korcsoport, felkészítője Forgács Zsuzsanna

Szuhay Viktória III. korcsoport, felkészítője Gyöngyössy Boglárka

A döntő helyszíne szintén Debrecen, időpontja pedig május 12-14. További sikeres felkészülést kívánunk!

 

 

Partnerintézményünk, a Topolyai Zeneiskola (Szerbia) 2023. március 15. és 21. között rendezte meg a Zenei Napok Topolyán programját, amelynek keretén belül március 16-án zajlott a 8. „Égi húrok” Nemzetközi Gitárverseny.

A versenyen Román Dalma tanulónk a VII. korcsoportban I. helyezést ért el.

Felkészítőjét, Czakó Erika tanárnőt immár sokadik éve kéri föl a topolyai iskola, hogy vegyen részt az értékelőbizottság munkájában.

 


 

Örömmel adjuk hírül, hogy a Piccoli Archi Ifjúsági Zenekar a X. Országos Zenekari Verseny válogatója során elért eredménye alapján bekerült az országos döntőbe.

A zenekar vezetője Kóti Gergő.

A felkészítő munkában részt vettek a vonós tanszak tanárai.

A döntőt 2023. április 14-16. között rendezi meg a Budafok-Tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola.

 

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?