felso

Musica Historica Együttes koncertezik az iskolánkban

Igazi csemegével várjuk a reneszánsz zene rajongóit 2014. október 9-én (csütörtök) 14:30 órkor a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében megrendezésre kerülő Musica Historica Együttes koncertjével.

A Musica Historica Együttes 1988-ban alakult Budapesten, Csörsz Rumen István vezetésével. Tagjai a klasszikus és régizenei hangszerek mellett magyar és kelet-európai népi hangszerekkel is foglalkoztak, ami döntően formálta előadói stílusukat.

A zenekari munkához komoly kutatások adják a hátteret. Legfontosabb a XV–XIX. századi magyar és közép-európai (cseh, morva, szlovák, lengyel, román és horvát) zene kapcsolatainak vizsgálata; a középkori és reneszánsz énekelt költészet (a lovagi lírától Balassi és kora irodalmáig), a XVII–XIX. századi magyar közköltészet, továbbá a klasszikus török zenekultúra kutatása. Az együttes tagjainak több publikációja is megjelent e témákban.
Az együttes repertoárján elsősorban magyar és közép-európai muzsika szerepel (XI–XIX. század), emellett helyet kapnak a nyugat-európai középkori, reneszánsz és barokk szerzők, továbbá a török udvari zene (XVI–XVIII. század). Világi és egyházi, énekes és hangszeres muzsika egyaránt megszólal műsoraikban, melyet gyakran a régi hangszerek bemutatásával egészítenek ki. A La Catena historikus kamara táncegyüttes kísérőjeként gyakran vállalkoznak reneszánsz és barokk koreográfiák előadására, illetve tanítására.

(forrás: http://www.musicahistorica.hu/)

Musica historica plakát

Musica Historica Zenekar

Musica Historica Zenekar

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?