felso

ÖKOISKOLA CÍMET KAPOTT INTÉZMÉNYÜNK

Örömmel adjuk hírül, hogy 2023-ban az Ökoiskola cím elnyerése érdekében benyújtott pályázatunkat az Ökoiskola Értékelő Bizottság támogatásra javasolta, és ezzel a Vikár Sándor Zeneiskola elnyerte az Ökoiskola címet 2023. szeptember 1-től 2026. augusztus 31-ig.

A cím viselésével hazánk, Magyarország és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme, a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítése melletti elköteleződését nyilvánítja ki intézményünk. Az Ökoiskola cím elismerése annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak, melynek eredményeképpen tanulóink számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, továbbá a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, valamint aktívan tudnak tenni a felismert problémák megoldásáért. Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulók családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetíthetik.

Az elismeréshez Kisfaludy László köznevelési helyettes államtitkár szívből gratulált:

„Azt kívánom, hogy ökoiskolai tevékenységük által is gazdagodjon pedagógiai kultúrájuk, erősödjön intézményük!”

A címet viselő intézmények a Magyarországi Ökoiskola Hálózat tagjává válva olyan szakmai közösség részei lehetnek, amelyben rendszeres tudásmegosztással, segédletekkel és egyéb lehetőségekkel gazdagodhatnak, különböző képzésekkel és más programokkal színesítve munkájukat. A címet viselők egészintézményes módon foglalkoznak a fenntarthatósággal, így járulva hozzá ahhoz, hogy a fenntarthatóság elvei a jövő nemzedékek számára a mindennapok természetes részévé váljanak.

A pályázatot Gyöngyössy Boglárka zeneismeret-, zenetörténet tanár és Szabó Tünde Júlia intézményvezető-helyettes nyújtotta be.

Az elismerést Tamás Attila intézményvezető úr vette át június 9-én, Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lágymányosi Campusán.

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?