felso

RANGOS MEGMÉRETTETÉSEKEN A VIKÁR SÁNDOR ZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA NÖVENDÉKEI

A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola az elmúlt időszakban több rangos megmérettetésen is részt vett.

2017. október 11-én rendezték meg a V. Nemzetközi Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraverseny nyíregyházi válogatóját. A verseny tétje az volt, ki kerül be a budapesti döntőbe, amit 2017. november 24-26 között bonyolítottak. Következő növendékeink képviselték Nyíregyházát:

Domut Adrián (Felkészítette: Tóth Olga)
Váradi Amanda (Felkészítette: Pólikné Smid Ildikó)
Pálfi Nóra (Felkészítette: Tirpákné Lizák Teodóra)
Korpai Marcell (Felkészítette: Tirpákné Lizák Teodóra)

2017. október 20-án, Abonyban, a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskolában szerepeltek növendékeink a IV. Országos Bihari János Hegedű- és Vonós Kamarazenei Fesztiválon. Kovács Mikolt és Simkó Boglárka növendékeink Berki Armand zongorakíséretével a kamarazene kategóriában Arany minősítésben részesültek.

2017. november 17-19 között rendezte meg Budapesten a Ferenczy György Alapítvány Chopin Társaság a VIII. Ferenczy György Zongoraversenyt. A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulói szép eredményekkel tértek haza:

Domut Adrián: 2. hely (Felkészítette: Tóth Olga)
Pálfi Nóra: 3. hely (Felkészítette: Tirpákné Lizák Teodóra)
Korpai Marcell: 3. hely (Felkészítette: Tirpákné Lizák Teodóra)
Váradi Amanda: dicséret (Felkészítette: Pólikné Smid Ildikó)
Bodnár Boglárka: dicséret (Felkészítette: Radó Zsuzsa)

Nyíregyháza Város Önkormányzata és az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság közösen rendezte meg a LIKE3 tehetségkutató versenyt. A döntőre 2017. december elsején került sor Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban. Intézményünk növendékei a következő kategóriákban szereztek elismerést:

Mészáros Dóra: szólóének, felnőtt kategória 1. hely (Felkészítette: Potorainé Telenkó Tünde)
Lengyel Letícia: szólóének, felnőtt kategória különdíj (Felkészítette: Kazár Tíciána)

Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy tehetséges és ambiciózus növendékeinknek megismerkedjenek kimeneteli lehetőségeikkel. Éppen ezért pályaorientációs nyílt napon tekinthették meg azt, hogy Nyíregyházán zenei előélettel milyen iskolák várják a továbbtanulni vágyókat. 2017. november 28-án a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium és a Nyíregyházi Egyetem fogadta érdeklődő növendékeinket. Mindkét intézményben a tanulók tájékoztatón hallgathatták meg a rájuk váró lehetőségeket, majd zenei programokon vehettek részt.

Eredeti cikk: https://www.nyiregyhaza.hu/rangos-megmeretteteseken-a-vikar-sandor-zenei-alapfoku-muveszeti-iskola-novendekei-2017-12-13

 

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?