felso

GRATULÁLUNK!

HAJDÚ ÁGOTA A VIKÁR SÁNDOR ZENEISKOLA PEDAGÓGUSA TANÁR KATEGÓRIÁBAN KÓTA-DÍJAS

 

A KÓTA- Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége 2021. január 22-én tartotta meg a „KÓTA-díj online átadó ünnepségét a Magyar Kultúra Napja alkalmából”. A nem hivatásos kórus- és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek hagyományosan a Magyar Kultúra Napján nyújtják át a kitüntetést, melyet a díj 2004-es megalapítása óta a szövetség Művészeti Bizottsága javaslatai alapján ítél oda a szervezet. A KÓTA-díjakat számos különböző kategóriában osztják ki a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésére. Ebben az évben 12 kategóriában 42 díjazottat ünnepelhetünk.
Hajdú Ágota ének-népzene tanár, a gyermek népzenei oktatás módszertanának szakértője, a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola citera és népdalének pedagógusa TANÁR KATEGÓRIÁBAN nyerte el a kitüntető címet. Tanítványai mindig kiemelkedően szerepelnek az Aranypáva Népzenei Minősítőkön. A KÓTA népzenei zsűrijeiben, továbbképzésein, táboraiban tanít, és sikeres pályázatokkal segíti a népzenei mozgalom fejlődését. Tehetségprogramjain belül sok fiatalt állított már zenei pályára.
Hajdú Ágota nevéhez több sikeres projekt kötődik, melyet a Vikár Sándor Zeneiskolában és különböző civil szervezetekkel, Tehetségpontokkal karöltve valósított meg. Publikál, tanításon kívüli programokat szervez. Nevéhez fűződik az immár jubiláló Kakaó-bérlet hangversenysorozat megszervezése, amely program a város óvodás korú gyermekeit szólítja interaktív formában, segíti őket a hangszerválasztásban.

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?